Istraživačko-izdavački centar Demostat prestavio je danas novo istraživanje javnog mnjenja. Kad je reč o parlamentarnim izborima, ono pokazuje da SNS i SPS imaju 30 odsto pristalica u odnosu na sve ispitanike. Onih koji su neodlučni je 33 odsto, dok je za ostalu opoziciju 37 odsto.

“Kad smo postavili pitanje ispitanicima za koga će glasati na parlamentarnim izborima dobili smo donekle slične odgovore. SNS i SPS imaju 30 odsto pristalica u odnosu na sve ispitanike. Onih koji su neodlučni je 33 odsto, koji neće da izađu na izbore ili ne žele da kažu. Za ostalu opoziciju je 37 odsto glasova“, naveo je Mihajlović.

On je rekao da ovi rezultati pokazuju da opozicija može da obezbedi 37 odsto glasova i da unutar nje dominiraju SSP, DS i NS.

„Ono što je jasno u samom startu je da je unutra opozicije ova grupacija SSP, DS i Narodna stranka, dominira. Praktično polovinu svih opozicionih glasova oni nose”, rekao je Mihailović.

Istraživanje je urađeno početkom meseca u telefonskoj anketi u kojoj je učestvovalo 1.200 Beograđana.  Sve beogradske opštine su proporcionalno zastupljene. Kada je reč o onima koji su opredeljeni za svoju politiku opciju i izaći će na izbore njih je oko 800.

“Od toga je za SNS i SPS 45 odsto, 55 odsto glasa za opozicione stranke. U tim opozicionim strankama imamo sve i svašta i ovo ne znači nikakvu prognozu pobede opozicije, već samo iznosim relaciju u ovom trenutku između glasova za vlast i glasova za opoziciju. Da li će neka opozicija pretrčati kao onima u vlasti to je drugo pitanje. Da li će se opozicija udružiti i time povećati broj glasova ili će to udruživanje smanjiti broj glasova, to su opet posebna pitanja”, zaključio je Mihailović.

Istraživanje Demostata je pokazalo i da vlast i opozicija idu na beogradske izbore sa podjednakim šansama, koje iznose po 31 odsto.

BONUS VIDEO Tepić: Izbori će biti slobodni i fer ili ih biti neće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar