Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Milan Radulović, predsednik Opštinskog odbora Pantelej, i Jelena Barton, članica Opštinskog odbora Palilula u Nišu, odlučili su da na predstojećim lokalnim izborima izađu na listi Pokreta Slobodnih građana, saznaje Nova.rs.

Suprotno odluci vrha Demokratske stranke, odbornici ove partije u Skupštini grada Niša, ipak su odlučili da učestvuju na predstojećim izborima. Radulović i Barton su pre dve godine izabrani na mesta predsednika opštinskih odbora DS u Nišu, a njihovi odbori ranije su raspušteni odlukom vrha stranke i predsednika Zorana Lutovca.

Ipak, Staturna komisija DS, koja prema rečima predsednika te partije radi protiv stranke, odlučila je da poništi odluku o raspuštanju njihovih odbora.

Ovim događajem nastavljene su podele među demokratama povodom predstojećih izbora i odluci o bojkotu.

Podsetimo, nekoliko članova Demokratske stranke ranije je napustilo tu stranku, kako bi uzeli učešće na narednim izborima, a najpoznatiji su slučajevi predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića, koji će sa svojom listom učestvovati na lokalnim izborima u tom mestu, a početkom izborne kampanje stranku je napustila dugogodišnja funkcionerka i narodna poslanica Gordana Čomić, koja će na parlamentarnim izborima biti deo liste Ujedinjena demokratska Srbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare