Aleksandar Šapić, Skupština grada Beograda Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je sednicu za danas u 10 časova, a na dnevnom redu naći će se više odluka o javnom gradskom prevozu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Odluka o javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda odnosi se na dogovor Grada i privatnih prevoznika o većoj ceni rada na osnovu koje privatnici obavljaju prevoz putnika, kao i davanje saglasnosti za nekoliko aneksa ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika.

Na dnevnom redu naći će se i predlog izmene odluke o javnim parkiralištima, kao i predlog konačnog nacrta javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu za projektovanje i izgradnju postrojenja i stanice za snabdevanje i distribuciju komprimovanog prirodnog gasa.

Odbornici će odlučivati i o načinu i postupku dodele stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca, kao i kategoriji korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Mediji su ranije pisali da bi na sednici moglo da se odlučuje o smeni jednog broja v.d. direktora javnih gradskih preduzeća i drugih javnih ustanova i imenovanju njihovih zamena, dok se na dnevnom redu sednice koji je objavio odbornik koalicije Moramo Dobrica Veselinović na Tviteru vidi da bi o tome trebalo da se odlučuje po skraćenom postupku.

BONUS VIDEO Vuk Stanić, isključeni član POKS-a, odbornik u Skupštini grada glasao za Nikodijevića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar