Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Danas se ponavlja glasanje u Velikom Trnovcu, na biračkom mestu broj 6, na izborima za narodne poslanike. Kako je objavila Crta, ovo biračko mesto otvoreno je sa malim zakašnjenjem, a nepoverenje među članovima biračkom odbora otežava proces glasanja.

„Biračko mesto broj 6 u Bujanovcu na kome se danas po drugi put ponavlja glasanje je otvoreno sa malim zakašnjenjem. Nepoverenje među članovima biračkog odbora otežava proces glasanja“, navela je Crta.

Inače, od okončanja glasanja u Velikom Trnovcu, mestu u opštini Bujanovac, zavisi kada će biti objavljeni konačni rezultati izbora, a time i konstituisanje Skupštine i formiranje vlade. Takođe, od rezultata izbora zavisi da li će Koalicija Albanaca doline ući u parlament.

Na prethodnom glasanju zabeležen je veliki broj nepravilnosti. Viđen je veliki broj slučajeva glasanja bez utvrđivanja identiteta, uz pojave koje izazivaju sumnju da je došlo do glasanja sa tuđim ličnim kartama, slučajevi kolektivnog glasanja, pokušaji da glasaju lica koja se ne nalaze u biračkom spisku, kao i slučajevi da iste osobe glasaju više puta…

Pojedini birači nisu mogli da glasaju, jer su se nečiji potpisi našli na njihovim mestima u izvodu iz biračkog spiska. Bilo je i prekidanja glasanja na 26 minuta.

BONUS VIDEO Bratislav Jugović o sankcijama Rusiji, obračunima u SNS-u i Srbiji posle izbora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar