Ivica Dačić raspisuje lokalne izbore u Skupštini Srbije Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednica Saveta Federacije federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko uputila je povodom 9. maja, Dana pobede u Drugom svetskom ratu, predsedniku Narodne skupštine Srbije Ivici Dačiću čestitku u kojoj ističe važnost čuvanja sećanja na zajedničku borbu dvaju naroda protiv fašizma.

„Pobeda nad fašizmom tekovina je naše zajedničke istorije. Srpski ratnici, učesnici partizanskog pokreta Jugoslavije pokazujući neviđeno junaštvo i samopožrtvovanje, dali su neprocenjiv doprinos slomu nacizma. Večiti smo dužnici naših predaka koji su odbranili svoju zemlju, a to znači našu slobodu“, navodi se u čestitki Matvijenkove.

Ona je istakla da je potrebno i dalje zajednički se suprotstavljati pokušajima da se opravdaju zločini nacista.

„Koristeći ovu priliku, želim da zahvalim srpskom narodu na brižljivom odnosu prema sećanju na ruske i sovjetske vojnike sahranjene na teritoriji Srbije, kao i na odgovornom i pravednom pristupu istoriji Drugog svetskog rata. Uveren sam da nas pouke tog strašnog rata danas obavezuju da svestrano jačamo veze između Rusije i Srbije za dobrobit naroda naših zemalja“, navodi se u čestitki Matvijenkove.

Ona je na kraju čestitke poželela bratskom srpskom narodu mir i prosperitet.

BONUS VIDEO – Dačić kao vino – telo se menja ali karakter ostaje

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar