Kristofer Hil Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Američki ambasador Kristofer Hil za N1 kaže da je težnja Srbije ka Evropskoj uniji bila jedna od tema sastanka koji je imao sa dosadašnjim predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Hil je rekao da je Dačić većinu sastanka posvetio objašnjavanju uloge parlamenta, ali i njegovu ulogu u mnogim funkcijama koje je obavljao.

„Rekao je da sam ja ekspert za Balkan, a ja sam mu odgovorio da mislim da niko nije ekspert za Balkan, ja učim svaki dan“, rekao je ambasador za N1.

Na pitanje kakav je njegov odnos prema Dačiću, uzimajući u obzir proruske stavove lidera socijalista, Hil je rekao da je njegov posao da objasni američki stav o svim problemima, i da ne želi da ulazi u stavove drugih ljudi.

„Moja uloga je da objasnim našu poziciju, da razumem šta se sve dešava u Srbiji, kakvi su stavovi Vlade i Skupštine, time se ja bavim“, objasnio je ambasador.

Hil je dodao i da je sa Dačićem puno razgovarao o želji Srbije da uđe u EU i naporima koje čini na tom putu, kao i da američka administracija potpuno podržava taj put Srbije.

BONUS VIDEO: Hilov povratak na brdoviti Balkan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar