Dačić: Vučić sledeće nedelje na dijalogu bez stranaca

Politika 20. jul. 202110:28
Podeli:
Foto:FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će naredne nedelje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovati u razgovorima u okviru međustranačkog dijaloga bez posredovanja stranaca.

Gostujući na televiziji Hepi, Dačić je danas ocenio da dijalog o unapređenju izbornih uslova „mnogo bolje“ napreduje sa strankama koje ne žele posredovanje stranaca nego sa onim delom opozicije koji insistira na učešću predstavnika Evropskog parlamenta (EP) u tim razgovorima.

„U radnoj grupi za dijalog koja se sastaje svake nedelje imamo sasvim normalnu komunikaciju bez ikakvih predrasuda. Tu su predstavnici Dveri, Dosta je bilo, Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Zavetnika i Zdrave Srbije. To su stranke koje su učestvovale na izborima, nisu prešle cenzus ali su ostvarile odredjeni rezultat, posebno na lokalu“, kazao je Dačić.

Dodao je da se teme o kojima se razgovaralo u okviru tog dijaloga tiču medija, izbornog procesa i samog izbornog dana, posebno kada je reč o kontroli brojanja glasova.

Dačić, koji je lider Socijalističke partije Srbije (SPS) najavio je i da će se naredne nedelje sastati predstavnici SPS i Srpske napredne stranke kako bi razgovarali o saradnji.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će naredne nedelje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovati u razgovorima u okviru medjustranačkog dijaloga bez posredovanja stranaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar