Ivica Dačić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za Televiziju Pink da je, prema najnovijim informacijama koje je dobio iz Vašingtona, predsednik Srbije Aleksandar Vučić "vrlo brutalno odbio tačku 10".

Pročitajte još:

„Tačno je da je papir sa svim ovim predlozima, između ostalih i tačka 10 na pregovaračkom stolu, a dobio sam informaciju iz Vašintona da je Vučić na vrlo brutalan nacin odbio tu tačku“, rekao je Dačić u specijalnoj emisiji.

„Jasno je rekao da je za Srbiju to neprihvatljivo i da će se on ponašati u skladu sa Ustavom, pa nema tu pitanja da li će Vučič da prihvati ili ne“, dodao je šef diplomatije i istakao da je „citirao kako mu je rečeno iz Vašingtona“.

To nije naša delegacija izmislila, pročitali su što piše u tom papiru na stolu, naglasio je Dačić na temu da je specijalni izaslanik Ričard Grenel demantovao da je Srbiji ispostavljen papir da se potpise nezavisnost Kosova.

Ako je već neko hteo da pravi politčki dokument, onda bi trebalo na početku da se rešava to pitanje, a ne da se umetne, maltene, u fus noti, rekao je Dačić.

Papir sa ovim tekstom nkada pre toga nije predočen našoj delegaciji, bilo je reči o drugim stvarima, a ovo je pokušaj da se prošire teme, rekao je Dačić.

Čekamo razgovore u Briselu, naveo je on i podsetio da se i nemačka kancelarka Angela Merkel interesovala kod Vučića šta će biti na sastanku u Vašingtonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare