Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić obavestio je danas šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija da će u Narodnoj skupštini uskoro biti organizovana sednica posvećena razmatranju Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu, što će biti prvi put da se o Izveštaju o napretku razgovara u plenumu.

Dačić je podvukao je da će Narodna skupština svojim radom i aktivnostima nastojati da na najbolji način doprinese procesu evropskih integracija Srbije. On je naveo da je Skupština već unela niz promena u svom radu koje za cilj imaju unapređenje rada, a koje su u skladu sa preporukama iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

Sagovornici su razgovarali o međustranačkom dijalogu i planovima za njegov nastavak, u skladu sa ranijim dogovorima postignutim između predstavnika Evropskog parlamenta i tadašnje predsednice Narodne skupštine, navodi se u saopšenju EU infocentra. Dačić je najavio da će nakon usvajanja budžeta ovom pitanju biti posvećena posebna pažanja i da će, u tom kontekstu, uskoro inicirati razgovor sa Dejvidom Mekalisterom, predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta, kako bi razmenili mišljenja o međustranačkom dijalogu, temama koje bi on obuhvatio, učesnicima, vremenskom oviru i drugim pitanjima.

Ambasador Fabrici je istakao važnost koju EU pridaje nastavku međustaranačkog dijaloga i pozdravio spremnost za njegov skori nastavak. Pozitivno je ocenio inicijativu da se Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbija razmatra u Narodnoj skupštini. Pozdravio je promene u radu koje je Narodna skupština počela da sprovodi i izrazio spremnost EU da pruži svu pomoć i podršku za dalje unapređenje efikasnosti rada Parlamenta. Fabrici je podvukao i važnost uključivanja organizacija civilnog društva u legislativni proces.

Fabrici je čestitao predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću stupanje na dužnost i izrazio uverenje da će dobra saradnja ostvarena na mestu šefa diplomantije biti nastavljena i na novoj funkciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar