Ivica Dačić Foto:TANJUG/ RADULE PERIŠIĆ

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Nišu da će predizbornu kampanju za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore započeti 19. novembra u Vojvodini.

On je na konferenciji za novinare kazao da će krajem meseca organizovati centralni skup u Beogradu, te podsetio da SPS na izbore izlazi sa Jedinstvenom Srbijom i strankom Zeleni Srbije.

Kazao je da žele da ostvare što bolji rezultat i da nakon izbora nastave koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Aleksandrom Vučićem.

„Uopšte ne razmišljamo o bilo kakvoj saradnji sa „lažnim Evropljanima i lažnim patriotama“, kazao je Dačić aludirajući na predizbrone koalicije proevropskih i desno orijentisanih stranaka.

Podsetio je da su socijalisti u koaliciji sa SNS-om već 11 godina, te da će, kako je kazao, ta koalicija i dalje biti ključni faktor političke stabilnosti u Srbiji.

Rekao je da će na predstojećim izborima biti zadovoljni ukoliko osvoje više od 10 odsto glasova.

„To je neka granica koju smo sebi postavili još odavno, pre desetak godina. Naši rezultati su se kretali od 10 do 13 ili 14 odsto glasova“, kazao je on.

Kazao je i da su „na prethodnim izborima imali 11,44 odsto glasova“.

Prema njegovim rečima, SPS očekuje da kao i prethodnih godina najbolje rezultate ostvari na jugoistoku Srbije.

Kazao je da su prioriteti SPS i dalje princip socijalne pravde, odnosno država koja vodi računa o interesima svih koji žive od svog rada, i patriotizam, odnosno borba za nacionalne i državne interese.

Dačić i potpredsednik SPS-a Novica Tončev su se sastali sa predsednicima opštinskih i gradskih odbora sa područja jugoistoka Srbije u cilju što boljih priprema stranke za predstojeće izbore.

***

BONUS VIDEO: Brnabić imenovala direktorku, par dana kasnije Dačić je razrešio: Bolnica u Loznici za samo sedam dana promenila dva v.d. direktora i ostala bez ijednog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare