Ivica Dačić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da će advokat Toma Fila najverovatnije biti kandidat koalicije SPS i Jedinstvene Srbije (JS) za gradonačelnika Beograda.

„Fila je pokazao svih ovih godina da je bio advokat svih koji su bili pogođeni nepravdom i on će biti advokat Beograda i svih građana Beograda i voleo bih da on to prihvati i kao što znate on nije klasičan političar i možda je to njegova prednost“, rekao je Dačić na obeležavanja Sretenja, slave JS i 18. godišnjice postojanja te partije, saopšteno je iz uprave Jagodine.

Predsednik JS Dragan Marković rekao je da koalicija SPS – JS jednoglasno donela odluku da predsednik SPS Ivica Dačić bude njihov kandidat za premijera Srbije, Aleksandar Vučić za predsednika Srbije, jer ne postoje bolji kandidati za te pozicije.

Dačić je dodao da je „sasvim logično“ da koalicija koju predvodi, ukoliko dobije dovoljan broj glasova, kandiduje njega za funkciju premijera Srbije.

„Time ja preuzimam i ličnu odgovornost za svoju listu i za program“, kazao je Dačić i naglasio da je koalicija podržala Vučića za predsednika Srbije i da je njihov uslov da Vučić bude predsednički kandidat, jer će u drugom slučaju koalicija ponuditi svog predsedničkog kandidata, zato što „samo Aleksandar Vučić simbolizuje zajedničke ciljeve i program za koji se bore“.

Lider SPS je istako da koalicija nije razgovarala sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o budućem premijeru Srbije.

„Mi treba da se izborimo da naša koalicija ostvari takav rezultat da ima pemijera, ovo nisu izbori samo za predsednika, ovo su, što se nas tiče i izbori i za premijera i za gradonačelnika Beograda i svi treba da izađu sa konkretnim imenim da bi ljudi znali za koga glasaju“, zaključio je Dačić.

BONUS VIDEO SNS: Vučić nosilac svih lista za izbore. O predsedničkom kandidatu naknadno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare