Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da o izbornim uslovima mora da čuje i mišljenje stranaka koje ne žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu ako mu prisustvuju predstavnici Evropskog parlamenta (EP).

„Ali ta tema još nije aktuelna jer još nije došlo do zvaničnog poziva. Predložio sam da 1. marta bude ta video konfrencija između mene, kao predsednika Skupštine, i predstavnika EP, na čelu sa Dejvidom Mekalisterom, a nakon toga će tek biti poslati pozivi i zavisno od odgovora videćemo kako ćemo voditi te razgovore“, rekao je Daćić za Radio televiziju Srbije (RTS).

Na pitanje da li smo blizu početka međustranačkog dijaloga, on je ponovo da je predložio da sve te aktivnosti započnu od 1.marta ali da još nije dobio zvanični odgovor od EP da li im taj termin odgovara, nakon čega bi bili organizovani razgovori „na terenu“ – ovde u Srbiji.

On je naveo da moraju da se usaglase „tehnički detalji“ međustranačkog dijaloga, a to znači forma dijaloga, koje će stranke učestvovati, koje će dobiti poziv, teme i dinamika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar