Ivica Dačić i Aleksandar Vučić Foto:Milan Maricic/ATAImages

U ovim teškim danima želim da izrazim punu i nedvosmislenu podrsku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u odbrani naših nacionalnih i drzavnih interesa, izjavio je danas predsednik SPS-a Ivica Dačić.

„Srbija se svim svojim snagama bori za mir učestvujući u pregovorima u Briselu, iako Pristina ne želi da sprovede šta je dogovoreno, stalno sprovodeći jednostrane poteze koji imaju za cilj vojno osvajanje severa Kosova i Metohije i pogrom i proterivanje Srba. Evropska unija i Zapad ćute, čime, u stvari, odobravaju postupke Prištine“, rekao je Dačić Tanjugu.

Kako ističe, ćute i na najnovije rezultate popisa u Hrvatskoj, gde se nastavlja proterivanje Srba, ćute i na zahteve za reviziju Dejtonskog sporazuma, gde se traži ukidanje Republike Srpske.

„Ćute i kad ministarstva spoljnih poslova Albanije i Kosova potpisuju različite sporazume kojima se predviđaju zajednicka diplomatska predstavništva i pomoć u priznavanju Kosova“, naveo je Dacić.

Kako naglašava, Evropska unija i Zapad jedino reaguju kada treba pretiti Srbiji, kao, na primer, zbog plana konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova, Srbije I Rusije.

„Ja licno, kao ministar spoljnih poslova, za sest godina sam potpisao nekoliko takvih sporazuma sa Rusijom, kao i sa drugim zemljama, što je sasvim uobičajena praksa, i što ničim ne utiče na spoljnu politiku Srbije“, rekao je Dačić.

Ali, ističe, ne smeta njima to, glavni razlog histerije su jasni i odlučni stavovi predsednika Aleksandra Vučića o suverenoj i nezavisnoj spoljnoj politici Srbije, koji se temelje isključivo na interesima Srbije.

„Osnovni principi međunarodnog prava važe valjda i za Srbiju, i za naš teritorijalni integritet I suverenitet. To je i ono što najviše smeta raznim glasnogovornicima – zasto Srbija tako čvrsto i stalno brani svoj teritorijalni integritet kada su oni procenili da to ne važi za Srbiju priznajući Kosovo“, kazao je Dačić.

Oni, naglašava, nikako da shvate da nikakav neprincipijelni pritisak i pretnje neće uticati na Aleksandra Vučića da promeni svoju politiku: sve za mir, ali Srbiju ni za sta.

„U ovim prelomnim trenucima za naš narod i državu potrebno je narodno jedinstvo i stabilnost, i pozivam sve političke stranke da stanu iza ovakve politike Vučića. Što se tiče mene lično i Socijalističke partije Srbije, kao i uvek stojimo čvrsto u podršci predsedniku Vučiću, za očuvanje mira i zaštitu nasih nacionalnih i drzavnih interesa“, rekao je Dačić za Tanjug.

BONUS VIDEO: Kako Dačić i Palma ponižavaju opoziciju u parlamentu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar