Ivica Dačić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je večeras opoziciji da u procesu međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima od Evropskog parlamenta ne očekuje rešenje "na tacni".

Dačić je u emisji Ćirilica televizije Hepi ukazao na nesaglasja i razmimoilaženja među opozicionim strankama, tvrdeći kako se bore da ostanu u političkom životu.

„To jedna veoma perfidna politka. Neću da upotrebim reč ‘respirator’ jer sada nije popularna, ali – oni su na aparatima za održavanje političkog života i misle da će im impulse dati predstavnici Evropskog parlamenta“, rekao je Dačić.

Komentarišući situaciju i odnose među opozicionim strankama i njihovim liderima, Dačić je ocenio kako „Đilas sad kreće na Tadića koji ga je stvorio i koji je u njegovo vreme stvorio sve te pare“, podsećajući, istovremeno, da je „Đilas isključio Jeremića iz stranke“.

“ I sad neko očekuje da će među njim biti neka harmonija“, rekao je Dačić.

Opozicija, smatra predsednik parlamenta i lider Socijalističke partije, želi i da im EP „donese na tacni ono što su oni smislili“ i tvrdi da su ta očekivanja i predlozi „nerealni“.

On je najavio da će zakazati konsultacije i razgovore stranaka koje žele da razgovaraju o izbornim uslovima, naglašavaju kako se „u svakom slučaju o svemu može razgovarati“.

„Ali, ako neko misli da su četiri predstavnika EP mađioničari koji će sada nekoga da postave na vlast bez izbora – taj razgovor je mogao da bude prihvatljiv 2001. ili 2002. godine, ali 2021. i 2022. ne postoji politička volja koja bi podržavala te stranke“, ocenio je predsednik Skupštine Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar