Ivica Dačić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i zvanično je jutros potvrdio da je vehabija Senad Ramović Becan noćas likvidiran u zajedničkoj akciji BIA i MUP na području novopazarskog sela Hotkovo.

„Pronađen je u kući koja je bila nekoliko storina metara od njegove, kuća je vlasništvo njegovog zeta kriminalca koji je na izdržavanju kazne u Nišu. On je, kako se to kaže, pružio otpor, pucao je na policiju, ispalio 3-4 hica i pripadnici SAJ-a su ga likvidirali“, rekao je Dačić gostujući na TV Prva govoreći o vehabijskom pokretu i opasnosti koji on predstavlja.

Dačić je kazao da je BIA locirala Becana, a MUP hapsio.

PROČITAJTE JOŠ:

On je rekao da je u pitanju bila akcija hapšenja Becana, koji je bio u bekstvu, posle terorističkog akta kod ambasade Izraela u Beogradu.

Dačić je rekao da postoje informacije da je Becan nakon terorističkog napada pobegao na KiM, ali da je noćas pronađen u Hatkovu.

„To je inače njegovo selo, ali nije bio u svojoj kući. Pronađen je u kući koja je bila nekoliko stotina metara od njegove“, rekao je Dačić i dodao da je kuća u vlasništvu Becanovog zeta, koji je trenutno u zatvoru.

„Prilikom hapšenja je pucao na policiju, ispalio je tri, četiri hica, i pripdanici jedinice su ga likvidirali“, rekao je ministar.

Dačić je rekao da je BIA locirala Becana, da su službe koordinisano reagovale i pripremale njihovo hapšenje.

Senad Ramović Becan Foto:Screenshot/Youtube/Jutarnji Program TV Happy

„Ta akcija se desila sinoć kasno i ovo je sada zvanična potvrda“, rekao je Dačić.

Ministar je podsetio da je nakon terorističkog napada na ambasadu Izraela kako je pokazivao snimke pretresa stana, to je bio Becanov stan.

„Sećate se zastava i prizora uz ne znam koliko noževa, mačeva i svega ostalo što je pronađeno u stanu. On je nakon toga pobegao na KiM, sada se vratio i zahvaljujući obaveštajnim informacijama iz njemu bliskih krugova je locirano gde se nalazi“, naveo je Dačić.

Podsetimo, vehabija Senad Ramović Becan iz Novog Pazara, koji je zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, ispričao je u jednom intervjuu da je pripremao terorističke napade u Beogradu.

Ime Senada Ramovića ponovo je postalo aktuelno posle nedavnog terorističkog napada u Beogradu koji je samostrelom počinio vehabija Miloš Žujović, koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin, kada je ispred izraelske ambasade strelom u vrat teško ranio pripadnika srpske Žandarmerije Miloša Jevremovića, koji ga je potom neutralisao vatrenim oružjem.

BONUS VIDEO: Slavković: Službe zloupotrebljene u slučaju praćenja Voštinića, podsećam i da je „pao sa bicikla“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare