Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, a jedna od tema bila je njena preporuka da se izmeni Poslovnik o radu i donese Kodeks ponašanja poslanika, kako bi se obezbedilo poštovanje načela zabrane diskriminacije. Kako se navodi u saopštenju Skupštine, Dačić je najavio da će Kodeks biti usvojen do kraja godine i ukazao da će Skupština Srbije 26. decembra razmatrati godišnje izveštaje poverenice za 2019. godinu.

Dačić je ocenio da je poštovanje preporuka važno ne samo za pojedince, već i za celo društvo i istakao da će Skupština biti saveznik instituciji koja je doprinela da društvo napravi velike korake ka ravnopravnosti svih građana.

Poverenica je najavila da će u martu 2021. poslanicima biti podnet poseban izveštaj o položaju starijih građana u Srbiji, s obzirom da njena praksa i brojna istraživanja i izveštaji pokazuju da ta društvena grupa teže ostvaruje pojedina prava i da je izložena diskriminaciji i zanemarivanju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar