Foto: A.K./ATAImages.

Povodom izjave ministra policije Ivice Dačića da Stranka slobode i pravde snosi odgovornost za navodne pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, reagovao je potpredsednik SSP Branko Miljuš.

„Kada se Ivica Dačić ulizuje Vučiću tvrdnjom da je Srđan Škoro rečima koje je izgovorio u intervjuu pozvao da se ubije Danilo Vučić to je glupo i očekivano. Glupo, jer svi koji su pismeni znaju da to nije rekao, a očekivano jer Dačić je, zapravo veći deo svog života, proveo u pokušajima da zadovolji očekivanja svojih šefova. Nekada bračnog para Milošević, danas porodice Vučić. Sam je uvek birao da ima gospodara, a sad je odlučio da vređa i laže o onima koji su ga jedini tretirali kao ljudsko biće“, kaže Miljuš i dodaje:

„Ali to je Dačićev izbor i problem njega kao predsednika SPS-a. Problem svih nas u Srbiji postaje onog trenutka kada on ovakve izjave daje, ne kao predsednik stranke koju je utopio u SNS, nego kao ministar unutrašnjih poslova. A tako se potpisuje dok insistira na otvaranju istrage zbog onoga šta novinari govore i najavljuje izopštavanje iz političkog života najveće opozicione stranke. Negova izjava je dokaz da živimo u diktaturi, jer samo u diktaturi ministri se hvale i najavljuju zloupotrebu institucija u cilju progona neistomišljenika za koje očigledno spremaju neki novi Goli otok“.

Stranka slobode i pravde je uvek branila i uvek će braniti pravo svakog čoveka da slobodno misli i govori bez obzira na to da li podržavamo ili osuđujemo njegove stavove, navodi Miljuš.

„I uvek će osuditi svaki poziv na nasilje bez obzira od koga došao. U tome nas neće zaustaviti pretnje prvog režimskog pendreka, u šta se Dačić pretvorio, jer je to borba za demokratiju, istinu, slobodu i pravdu od koje nikada nećemo odustati“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare