Tomas Šib, Ivica Dačić
Foto: parlament.gov.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib ocenili su danas da će predstojeća poseta Dačića Nemačkoj značajno doprineti jačanju parlamentarne saradnje između dve zemlje, ali i unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke.

U saopštenju Kabineta predsednika Skupštine Srbije navodi se da će Dačić posetiti Nemačku, na poziv Volfganga Šojblea, predsednika Saveznog veća Savezne Republike Nemačke, 25. juna ove godine.

Dačić je Šiba na sastanku „upoznao sa svakodnevnim aktivnostima Narodne skupštine i posebnom sednicom koja je posvećena ustavnim promenama, kao i planovima za nastavak međustranačkog dijaloga“.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim srpsko-nemačkim odnosima, kao i aktivnostima u oblasti parlamentarne saradnje, koje se planiraju za naredni period.

Ambasador Tomas Šib uručio je Dačiću pismo zahvalnosti ministra spoljnih poslova SR Nemačke Hajko Masa za susret prilikom otvaranja nove zgrade nemačke Ambasade u Beogradu u aprilu ove godine.

Mas je u pismu, pored ostalog, naveo da se nada „da će međustranački dijalog, uz pomoć posredovanja Evropskog parlamenta, dovesti do poboljšanja izbornih uslova“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar