Dačić otkrio: I EU pregovarači napuštali pregovore

Politika 19. sep. 202112:30 > 13:48
Podeli:
Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić otkrio je danas da su sastanak u Palati Srbija u jednom trenutku napuštali i sami posrednici Evropskog parlamenta, nezadovoljni načinom na koji se odvijaju pregovori oko izbornih uslova.

Govoreći o dijalogu o izbornim uslovima i više nego burnim dešavanjima na sastancima održanim u petak i subotu, Dačić je za televiziju Prva rekao da su u jednom trenutku sami „evroparlamentarci krenuli da napuste dijalog, prvo Knut Flekenštajn a zatim Tanja Fajon, razočarani ponašanjem dela opozicije, pre svega (Dragana) Đilasa i (Vuka) Jeremića“, koji su taj sastanak ranije napustili.

„Bila je jedna situacija, evroparlamentarci su napustili sastanak i krenuli da idu. Oni su ustali. Prvo je ustao Knut Flekenštajn i izašao je iz sale. Onda je za njim ustala Tanja Fajon, kaže „moram i ja da idem da spasim obraz Evropskog parlamenta“ i tako dalje. Ja sam im rekao dajte im pauzu od 10 minuta pa vidite šta ćete da radite. Znači, oni su veoma razočarani odnosom dela opozicije. Pre svega, mislim na Đilasa i Jeremića. Oni su tražili da oni dođu, oni su samo s njima komunicirali. Ja sam sa Boškom razgovarao 10 puta, sa njima nikad, jer oni nas ne priznaju kao legitiman politički faktor. Znači vlast je prihvatila sve što je Evropski parlament tražio i bez obzira na to da li se nešto potpisalo ili ne to će biti realizovano“, ispričao je Dačić.

Lider Dveri Boško Obradović, koji je u jutarnjem programu televizije Prva učestvovao zajedno sa Dačićem, naveo je da su „evroparlamentarci počeli da napuštaju dijalog u toku njegovog govora“, kada je rekao da su sporazum koji predlažu opoziciji, odnosno tih 16 zaključaka, dogovorili sa vlastima u Srbiji.

„Zašto je u toku mog govora deo evroparlamentaraca skočio sa stolica i želeo da napusti dijalog? Bilo je veoma jasno zašto su to uradili. Zato što sam ja rekao jednu stvar koja ih je na neki način zabolela. Da su oni napravili dogovor sa našom vlašću i da su ovi zaključci plod njihovog dogovora, između evroparlamentaraca i vlasti, a da nisu ništa sa nama dogovorili iz opozicije. Rekao sam da su oni napravili dogovor sa našom vlašću, da su zaključci posledica dogovora vlasti i evroparlamentaraca“, rekao je Obradović, koji učestvuje i u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova bez posredovanja stranaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar