Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predlog zakona o elektronskom fakturisanju je važan zakonski predlog koji će građanima i privredi olakšati svakodnevni rad, uštedeti vreme i smanjivati troškove poslovanja, izjavio je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

U obraćanju na Javnom slušanju povodom Predloga tog zakona, Dačić je istakao da je, takođe, to jedan od propisa kojim Srbija pravi važan korak napred u procesu digitalizacije i ide u korak sa najnovijim poslovnim trendovima u svetu.

„Nema sumnje da će novi zakon pojačati i pravnu sigurnost poslovanja, kao i zaštitu podataka, sve u svemu jedan veliki segment poslovne sfere učiniće bržim, sigurnijim i jeftinijim“, rekao je Dačić.

Ističe da je posebna važnost tog zakonskog predloga u tome što će Srbija harmonizovati svoje propise iz te oblasti sa pravilima Evropske unije, tako da i u tom smislu čini važan korak napred, kada je reč o evropskim integracijama.

Dačić je naveo da javnim slušanjem poslanici mogu detaljnije i stručnije razmotriti sve bitne zakonske predloge, ali i da još kompetentnije odlučuju o propisima koji su pred njima.

„Uveren sam da ćemo i današnjim javnim slušanjem ovu važnu materiju na najbolji način predstaviti i stručnoj javnosti, koja će učestvovati u primeni budućeg zakona“, istakao je Dačić.

Izrazio je nadu da će se Predlog zakona o elektronskom fakturisanju brzo naći pred poslanicima na usvajanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar