Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs/Miki Jevtović/FoNet/Amir Hamzagic/ATAImages

Politikolog Vladimir Pavićević, još uvek aktuelni savetnik u Vladi Crne Gore, rekao je da sve ukazuje da će izbori u Srbiji biti u decembru, a da je on u opoziciji - odmah bi krenuo u planiranje kampanje i obilazak gradova.

„Premijerka je rekla – ostavka je tu, predsednik je rekao – imaćete izbore kad hoćete. Meni to govori da će ti izbori biti u decembru. To znači da od ovog momenta smesta treba da krene kampanja kako bi se na izborima ostvario najbolji rezultat“, ocenio je Pavićević u Novom danu na N1.

Dodaje da mu je utisak da su u kampanji svi, i vlast i opozicija.

PROČITAJTE JOŠ...

Na to, prema njegovim rečima, ukazuju konferencije za medije koje opozicija održava svake srede, kao i novine u organizaciji protesta protiv nasilja.

„Postoji neka energija, veoma mobilišuća, koja usmerava i građane ka razmišljanju da stižu izbori. Na osvnovu svih determinanti koje ja vidim, da sam u politici danas u Srbiji ja bih posle ovog razgovora krenuo da gledam kako ćemo u kampanju, koji grad će se obilaziti, da bi bili spremni za te izbore sto posto“, istakao je Pavićević.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

On je istakao da je poslednje tri godine prvi put bio u vlasti od početka svog političkog delovanja, bilo u Srbiji ili Crnoj Gori, i da može da kaže – dobro je!

„Sad razumem Ivicu Dačića koji kaže da bi ceo život da bude u vlasti i da to ne menja“, našalio se gost Novog dana.

Objašnjava da se opozicione stranke bora upravo za to da postanu vlast, jer ta pozicija garantuje realan uticaj, odlučivanje i nemetanje svog sistema, ideja i mišljenja.

„Ko god je u politici bori se za to i to je najlegitimnija stvar“, rekao je Pavićević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar