Aleksandar Vučić Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde (SSP), poslanica Jelena Milošević uputila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću otvoreno pismo u kome navodi da je Niš za 10 godina izgubio 100.000 stanovnika.

Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

„Gospodine predsedniče,

Dobrodošli u Niš, grad jeftine radne snage, grad koji odumire. Jer u poslednjih 10 godina, izgubili smo 10.000 stanovnika.  Da slikovitije objasnim, manji smo za jednu opštinu Niška Banja.

Kad ste već tu, mogli ste da posetite radnike “Jure”, “Leonija” koji rade u nehumanim uslovima, bez klime tokom tropskih vrućina, u tri smene za platu upola manju od prosečne, kojom se toliko hvalite! Prosečan Nišlija nema prosečnu platu na nivou Srbije. Prosečna plata u Nišu je bezmalo za trećinu niža od prosečne plate u Beogradu i Novom Sadu.

Dobrodošli u grad koji nema atmosfersku kanalizaciju i koji posle svakog jačeg pljuska pliva u fekalnim vodama. Na svakom ćošku imamo potpuno besplatne akva parkove, a onaj akva park od 2 milijarde, zbog koga ste kritikovali lokalnu vlast, nije završen. Nije izvesno ni kada će biti jer radovi već više od dve godine tapkaju u mestu.

Foto: Magdalena Kostić, Tamara Rajković

Predsedniče dobrodošli u grad koji ima klinički centar i lekare, ali nema opremu, pa kada neko odseče prste na jugu Srbije lečenje mora da nastavi u Beogradu jer niški lekari ne mogu da ga operišu. I zbog udaljenosti i vremena koje protekne, pacijenti uglavnom ostaju bez ekstremiteta. Zar su ljudi koji se leče u niškom UKC građani drugog reda pa mogu da žive i bez prstiju?!

Dobrodošli u grad koji ne brine o svojim građanima. Tu, na samo nekoliko stotina metara, građani protestuju zbog izgradnje dalekovoda koji bi trebalo da prođe preko škole i dečijih igrališta. Malo dalje odatle je “ulica smrti” u kojoj ginu ljudi, ali gradska vlast nema sluha da reši probleme ljudima koji žive u Knjaževačkoj ulici.

PROČITAJTE JOŠ

Dobrodošli u grad koji je nekad imao banju. Sada su od naše Niške Banje ostali spaljeni hoteli u vlasništvu vaših naprednjaka i zastarelo lečilište. Od turističkog bisera, ostalo je samo ime.

Jedna fabrika ne čini proleće. Nišu je potrebna vlast koja će brinuti o ljudima, koja će ulagati u zdravstvo, koja će umesto davanja miliona za izgubljene sudske sporove imati novca za obrazovanje i besplatne udžbenike za decu. Vaša vlast je razorila naš grad, vreme Vaše vlasti ističe!“

BONUS VIDEO NIŠ: Zašto se zakupci bune protiv rekonstrukcije pijace?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar