Foto: Goran Srdanvo/Nova.rs

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović pozvao je nadležne organe da objave da li su među uhapšenima u Turskoj posle zemljotresa i oni čije su firme gradile stanove u Beogradu, kao i da se saopšti koji su to objekti i da se obavi vanredna kontrola.

„Posle hapšenja u Turskoj nameće se pitanje bezbednosti objekata koje su u Srbiji prethodnih godina gradile turske firme kao izvođači radova. Turske firme bile su angažovane na radovima u ‘Beogradu na vodi’ i izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u Kraljevu, Nišu i Vranju. Investitor tih radova je država Srbija“, rekao je Pavlović.

Pročitajte još...

Pavlović je istakao da Ministarstvo građevinarstva i Sekretarijat za imovinske i pravne poslove Beograda mora da obavesti javnost o svim objektima na kojima su izvođači radova bile turske firme čiji su direktori i vlasnici pod istragom u Turskoj zbog kršenja propisa iz oblasti građevinarstva.

„Mora se obaviti i vanredna revizija i kontrola projekata, odnosno tehničkog prijema na tim objektima“, rekao je Pavlović.

Pavlović je podsetio da je turski ministar pravde Bekir Bozdag izjavio da su u Turskoj 134 osobe pod istragom zbog moguće odgovornosti za lošu izgradnju stambenih zgrada koje su se srušile u razornom zemljotresu.

BONUS VIDEO: Potraga za preživelima u ruševinama. U Turskoj hapšenja odgovornih za lošu gradnju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare