Foto:arhiva Nova.rs

Izjava lidera pokreta Dveri Boška Obradovića da nema više strpljenja za kolege iz bojkot opozicije i da će njegova politička organizacija na kraju krenuti da krči samostalno svoj put, otvorila je pitanje da li je nastao razdor između dojučerašnjih članica opozicionog Saveza za Srbiju. I dok Obradović tvrdi da je učinio sve kako bi se saradnja nastavila, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić ističe za Nova.rs da je Obradović, svojim postupcima, samog sebe diskvalifikovao. S druge strane, Zdravko Ponoš iz Narodne stranke i Dragana Rakić iz Demokratske stranke smatraju da bi trebalo sačekati sa ocenama i konkretne korake lidera Dveri.

Potpredsednica SSP, Marinika Tepić smatra da je lider Boško Obradović, svojim postupcima u prethodnom periodu, samog sebe diskvalifikovao iz dalje saradnje.

Marinika Tepić
Marinika Tepić. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Uz to je i sam više puta pozivao na formiranje koalicije takozvanih desnih stranaka, gde on vidi Dveri, DSS-POKS. Mi smo jasno rekli naš stav da ne vidimo mogućnost partnerstva sa strankama koje su pristale da budu deo Vučićevog dijaloga i predstava, osim kontrole izbora kao tehničkom delu”, navela je Tepić.

Njena koleginica iz Demokratske stranke, Dragana Rakić poručuje da ne želi da komentariše postupke lidera Dveri i da bi trebalo sačekati njegovu konačnu odluku.

Dragana Rakić Foto:Filip Krainćanić/Nova.rs

“Izjavu gospodina Obradovića ne bih komentarisla jer je u poslednje vreme često menjao pristup i taktiku svog političkog delovanja. Tek ćemo videti šta će biti njegova konačna odluka”, ističe Rakić.

S druge strane, potpredsednik Narodne stranke, Zdravko Ponoš, rekao je za Nova.rs da mu je teško da govori o tome kome su trenutno bliže Dveri, napominjući da je to pitanje za predstavnike te političke organizacije.

Zdravko Ponoš Foto: Ivan Dinić/Nova S

“Mislim da mi iz ostatka opozicije nemamo taj luksuz da se olako odričemo onih iz redova opozicije koji su bojkotovali prethodne izbore. To ipak mora da uradi taj neko drugi, ukoliko proceni da bi trebalo da krene nekim drugim putem. Trebalo bi da sačekamo i vidimo konkretne korake”, smatra Ponoš i dodaje da bi opozicija trebalo da se uzdržava svega što može da nanase štetu ionako krhkom jedinstvu.

“Jasno je da ne možemo da računamo na veće razumevanje spolja, pre nego što se ovde napravi veći iskorak u jedinstvu i snazi opozicije”, rekao je Ponoš.

Šta o svemu kaže Boško Obradović

Govoreći o odnosu sa kolegama iz bojkot opocije, Obradović za Nova.rs kaže da je ta grupacija prestala da postoji sa gašenjem Saveza za Srbiju.

“On nije ugašen voljom Dveri, već drugih kolega osnivača. Potom smo se kretali u čudnom rasponu od toga da je najpre SSP prihvatio saradnju sa onima koji su izlazili na izbore, do toga da na kraju Narodna stranka izlazi na lokalne izbore u Negotinu. U međuvremenu je od strane istih aktera odbijen kako predlog Skupštine slobodne Srbije da imamo zajedničku pregovaračku platformu i ekspertsku delegaciju za dijalog sa vlašću i evroparlamentarcima, tako i moj predlog da četiri lidera (Lutovac, Jeremić, Đilas i ja) budu predstavnici opozicije na tim pregovorima”, ističe Obradović.

Boško Obradović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Na pitanje koliko je daleko od saradnje sa kolegama iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju, Obradović podseća da su Dveri već ponudili nastavak saradnje predlagajući platformu od sedam tačaka.

Pročitajte još...

“Ne znam šta bi još Dveri mogle da urade da dođe do saradnje, bez obzira da li ćemo ići u jednoj ili više opozicionih kolona. Učinili smo sve što je do nas bilo, a najbolji svedoci toga su upravo vodeći ljudi Skupštine slobodne Srbije, da ne bude da sami pričamo o sebi. Da za godinu dana od bojkota ne samo da nema dogovora, već nema ni razgovora unutar opozicije šta i kako dalje — to ne može biti slučajno. Izgubljeno je ogromno vreme i Dveri više sebi ne smeju da dozvole dalje gubljenje vremena”, podvlači Obradović.

BONUS VIDEO Boško Obradović o tome da li će biti predsednički kandidat

[video-cdn src=“https://best-vod.umn.cdn.united.cloud/stream?asset=boskoobradovicintervjuam-novas-worldwide&stream=hp3500&t=0&player=m3u8v&sp=novas&u=novas&p=n0v43!23t001″ video-id=“243030

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare