Vanja Udovičić i Ratko Nikolić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC, Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši rukometaš i reprezentativac Ratko Nikolić mogao bi da zameni Vanju Udovičića na mestu ministra omladine i sporta.

Pročitajte još...

Prema informacijama dnevnog lista „Nova“ Nikolić se pominje kao kandidat kog bi SPS mogao da ponudi za mesto minsitra sporta u slučaju da, prilikom sklapanja koalicionog sporazuma sa SNS, socijalistima pripadne ovo ministarstvo.

Ko je Ratko Nikolić

Ratko Nikolić je do sada jednom bio narodni poslanik, u 12. sazivu. Mandat mu je potvrđen krajem saziva, 08.12.2021. godine.

Prema podacima sa sajta „Otvoreni Paralment“, Nikolić je, tokom 12. skupštinskog saziva, na redovnim zasedanjima proveo je 11 sati. Nijednom nije govorio u plenumu, nijednom se nije javio za postavljanje poslaničkih pitanja, i nijednom nije tražio obaveštenja i objašnjenja. Glasanjima za akte prisustvovao je 15 puta, i svaki put glasao “za”.

Foto: Srđan Stevanović / Starsportphoto

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 24. na listi IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE, a mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

Igrao je rukomet od 15. do 40. godine života, bio profesionalac i internacionalac, reprezentativac. Karijeru je započeo u klubu “Šamot” u rodnom gradu, da bi kasnije igrao za “Crvenu Zvezdu”, “Sintelon”, “Foteks” Vesprem… Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 1999. u Egiptu.

Dva puta su ga pozivali u reprezentaciju sveta, dva puta je zvanično proglašen za najboljeg pivotmena planete i dva puta je igrao evropsko finale Lige šampiona.

Nikolić je 2020. godine imenovan za direktora nacionalnog rukometnog A tima, a od 2022. godine odbornik je u Skupštini grada Aranđelovca.

Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

BONUS VIDEO: Erdogan pred Vučićem o granici između Srbije i Kosova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare