Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da opozicija koja tehnički organizuje proteste "Srbija protiv nasilja" treba da, ukoliko zahteve protesta ne ispune predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, sama ispuni te zahteve pošto pobedi na izborima.

Jovanović je za današnje izdanje lista Danas rekao da je cilj da se „prvi put u Vučićevoj vladavini razdvoje izbori“, jer opozicija traži parlamentarne izbore do kraja godine, da bi posle toga išli na lokalne i pokrajinske u maju.

On je na pitanje da li vidi stranke desne orijentacije u „svenarodnom pokretnu Srbija protiv nasilja“ odgovorio da „svi stranački programi moraju da se zamrznu“ jer „gori kuća“.

„Svi programi stranački da se zamrznu za neke druge izbore, da srušimo ovaj režim, pa onda da se delimo levo i desno. Za mene je opozicija svako ko hoće da ruši Vučića“, rekao je Jovanović.

On je naveo da posle razlaza sa strankom Zajedno, Ekološki ustanak ima tri poslanika u Skupštini Srbije i da je jedna od mogućnosti zajednički novi poslanički klub sa Narodnim pokretom Srbije Miroslava Aleksića, i poslanikom Milošem Parandilovićem.

BONUS VIDEO Neverovatne scene u Skupštini: Ćuta se popeo na klupu, Orlić izgubio kontrolu od besa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar