Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka najavio je za sutra u 12 sati okupljanje ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao vid protesta protiv prodaje zgrade Generalštaba. Kako kaže Jovanović za Nova.rs, on će pokušati da uđe u kabinet ministra Gorana Vesića koji već danima odbija da otkrije javnosti detalje ugovora o prodaji.

„Ekološki ustanak je zanično, putem mejla, tražio od ministarstva na uvid ugovor o prodaji zgrade Generalštaba. Rok je bio 48 sati i to je prošlo, a mi odgovore nismo dobili. Zato ćemo se sutra u 12 sati okupiti ispred ministarstava, probaćemo da uđemo u Vesićev kabinet i da mu tražimo ugovor. Neće pobeći od toga što je potpisao. To je veleizdaja, a javnost mora da zna detalje“, kaže Jovanović za Nova.rs.

Ukoliko ni sutra ne dobije Vesićev odgovor, uputiće se u kabinet načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas snage Vojske Srbije koje na privremenom poligonu „Pešter“ Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

„I Milanu Mojsiloviću smo takođe pisali i pozvali ga da se izjasne po pitanju rušenja Generalštaba, a on ćuti kao zaliven“, kaže Jovanović.

Podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić potpisao je nedavno „Ugovor o revitalizaciji kompleksa bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu“ sa kompanijom „Affinity Global Development“.

Ova kompanija je u vlasništvu Džareda Kušnera, zeta bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

Vesić je saopštio da Vlada Srbija nije prodala ovo zemljište, već ga je iznajmila na 99 godina.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare