Oni koji bojkotuju izbore su Ana Brnabić i Aleksandar Vučić, jer su ovo sve samo ne izbori. Opet ćemo imati ljude su po ko zna koji put nagurani u autobuse da ne bi ostali bez posla. Međutim, Vučić sada ima problem jer prvi put ispred sebe ima jednu grupaciju koja nije okuplljena samo oko političkih partija i grupa, već ima i desnicu, rekao je za N1 narodni poslanik koalicije "Srbija protiv nasilja" Aleksandar Jovanović Ćuta.

„To sam oduvek tražio da se svi okupimo jer kuća gori. Da se to desilo prošli put Beograd bi sada bio slobodan grad. Nego se mi stalno delimo kao amebe. Mi moramo da uradimo sada jedinstven posao, svi, Nada, ProGlas, pozivam i Pokret „Kreni – promeni“ i sve druge koji imaju neki društveni i socijalni kapital da se ujedinimo i rešimo pitanje ovog zla. Da se rešimo agonije i košmara u koje nas je uvukla ova vlast. Tako je bilo i sa rušenjem Slobodana Miloševića, sve dok se nisu ujedinili Ravna gora i krug dvojke Sloba nije pao“, rekao je u emisiji Dan uživo na N1 narodni poslanik Jovanović.

On je naveo da tako mora da bude jer se „oko Aleksandra Vučića okupio najgori društveni talog“.

„Mi ćemo se ujediniti, šta god bila odluka – bojkot ili izlazak na izbore, i tu odluku ćemo saopštiti do petka jer sa Anom Brnabić do petka nema dogovora. Njen posao je samo da guta vreme i da svaki dan drži konferencije. Tažio sam i ne znam u čemu je problem, da se uključe kamere na tim sastancima, da ljudi vide kako izgledaju ti razgovori. Zato mi ne učestvujemo u njima, ne sastajemo se ni sa Brnabić ni sa Vučićem. Neka se uključe kamere, da se čuje kako me optužuje da ću da izdam Kosovo, i ne samo mene. Nas optužuje, a on se dogovorio u Ohridu da Kosovo neće sprečavati da uđe u bilo koju međunarnodnu instituciju. Pa ko je izdajnik Vučiću, ti ili ja? I ako se odlučimo za bojkot, to neće biti bojkot, videćete šta će biti. Kako bude odlučeno ja ću tu odluku poštovati“, ispričao je Jovanović.

U Bosni situacija „na ivici da pukne, Vučić i Dodik ponavljaju devedesete“

Sve što Vučić sada radi i način na koji radi, rekao je Jovanović predstavlja „krah njegove politike“.

„Pogledajte šta se dešava u svetu, ne bi isključio mogućnost da se ovde dese vanredni, parlamentarni, sveopšti izbori usled događaja koje mi ne možemo da predvidimo. Ovo više nije država. Kao što vidimo, na ivici je i građanski rat u Bosni, jer to što sada rade tamo smo već videli ranije, ponavljaju devedesete. Šta rade Dodik i Vučić? Huškaju narod jedne na druge. Sve liči na devedesete i sve što se dešava u Bosni je na ivici da pukne. Pozivam ljude da se odupru ovim avetima prošlosti, jer su oni ti koji stalno izazivaju nestabilnost“, rekao je Jovanović Ćuta.

Jeremić jedan od „prepariranih koji je prešao na Vučićevu stranu“

Komentarišući činjenicu da je Vuk Jeremić postao specijalni izaslanik predsednika Srbije u borbi za Kosovo Jovanović je rekao:

„Jeremić je još jedan od onih prepariranih koji je prešao na Vučićevu stranu. Zato treba da se donese zakon da svi koji varaju i lažu narod, pričaju jedno pa onda rade drugo, kao što su Jeremić i Zavetnica, da ne mogu više da se bave politikom. I nije Jeremić jedini, za mene je govorio da radim za Vučića, a sada, gde sam ja, a gde je on. Ali, on je sam sebi potpisao moratorijum na bavljenje politikom. Privatno može da podržava Vučića koliko hoće ali za razliku od njega ja to nikad u životu ne bi uradio“, istakao je Jovanović.

On je rekao i da ambasadoru SAD Kristoferu Hilu nije bilo mesto na sastanku između opozicije i vlasti i da je bio prisutan „ne zato što brine o demokratiji u Srbiji, već da bi mogao da realizuje svoje projekte kako bi njegov Behtel dobijao poslove i zarađivao milijarde“, kao da on nije jedini međunarodni predstavnik koji ima takave interese.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare