Iako Nedelja ponosa počinje za sedam dana i dalje se ne zna hoće li biti održana i sama Parada ponosa, koja se ove godine u Beogradu održava na evropskom nivou.

Dok organizatori Evroprajda vlasti poručuju da će 17. septembra da šetaju, ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić kaže da će o tome govoriti tek narednih dana.

„Danas je dan za odluke o zaštiti, unapređenju, prava pripadnika nacionalnih manjina. U narednim danima ćete imati sva potrebna obaveštenja. Mi smo čvrsto na stavu da je važno da razumemo koliko je za kulturu ljudskih prava u Srbiji važno da se Srbija politikom prema svim vrstama manjina definiše. Oni su naši građani, naši roditelji, naša braća, naše sestre, naše komšije. O svemu ćete imati informacije u narednim danima“, rekla je ministarka, a objavio je N1.

Na konstataciju novinarke N1 da je čudno što ministarka ćuti sve ovo vreme o Evroprajdu, Čomić odgovara da „to znači da niste pročitali odluku Vlade, odnosno niste informisani o odluci Vlade ako mislite da ja ćutim“.

„Saopštene su vam, od toga i idu pitanja u javnosti. Dakle, čuli ste moj stav. To je stav Vlade Republike Srbije i stav kojim smo potpuno jasno izrazili politiku Republike Srbije prema svim vrstama manjina. Oni su naši građani, naši roditelji, naši rođaci, naša braća i sestre. To je važna poruka“, istakla je Čomić.

Ministarka je danas raspisala izbore za savete nacionalnih manjina, koji se održavaju 13. novembra.

BONUS VIDEO Raste pritisak: Evropski državnici stižu na Evroprajd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare