Gordana Comic
Gordana Čomić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je danas da samo dijalogom mogu da se otklone manjkavosti u društvu u Srbiji.

Ministarka je na konferenciji „Ciljevi održivog razvoja – svet bez gladi, dobro zdravlje i kvalitetno obrazovanje“ kazala da je poslednjih šest meseci obilazila okruge u Srbiji i razgovarala sa nadležnima koje probleme imaju i kako ih otkloniti.

„Obišli smo svih 29 upravnih okruga i razgovarali sa onima koji su zaduženi za primenu Zakona o planskom sistemu, gde su teškoće, zašto se ne primenjuju i šta možemo zajedno da uradimo i takodje smo obišli i 22 Saveta nacionalnih manjina i Zajednicu jevrejskih opština, tražeći i od njih da nam kažu šta je to što ovo Ministarstvo može da uradi za nacionalnu manjinu, da i oni budu ravnomerno tretirani“, rekla je ona u Palati Srbija.

Stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoa Žakob rekla je da 25 odsto ljudi u Srbiji nemaju „normalne“ životne pogodnosti u mnogim sferama života.

„Kada je reč o kvalitetnom obrazovanju, moramo kod dece razviti kritičko mišljenje, moramo da nadjemo rešenje kako da pomognemo siromašnima da se kvalitetno hrane“, rekla je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar