Novosadski informator Foto:Promo

U Kaću kod Novog Sada danas su brutalno napadnuti članovi Stranke slobode i pravde, a sve se desilo zbog deljenja informatora ove stranke u kojem su objavljene informacije o krađi glasova u Novom Sadu na prethodnim izborima. "Pokrali naš novac da bi napunili glasačke kutije", naslov je novosadskog informatora na kojem je i slika Miloša Vučevića ispod koje piše da je on na "čelu kriminalne organizacije".

Ovaj informator, kako saznaje Nova.rs, bio je povod za fizički napad na anesteziologa Vladimira Vrsajkova i pokrajinsku poslanicu Maru Puškaš, članove SSP-a, koji su danas u Kaću kod Novog Sada oboreni na zemlju i šutirani, nakon čega su im napadači oduzeli flajere koje su delili.

U informatoru koji su delili članovi SSP-a, navodi se da se SNS uveliko priprema za reprizu kupovine glasova za naredne izbore za Skupštinu grada Novog Sada.

„Prema podacima koji su procurili iz centrale Srpske napredne stranke novosadski naprednjaci su od ukupnog broja glasova koje je lista ,’Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane’ dobila u Novom Sadu na izborima 17. decembra – kupili čak 45% glasova, a za kupovinu su zaduženi vlasnici privatnih kompanija koje posluju sa republičkim, pokrajinskim i gradskim javnim preduzećima i upravama, koje dobijaju višemilionske poslove sa višestruko većom vrednošću od realne, a onda deo tako stečene protivzakonite zarade ulažu u kupovinu glasova“, piše u informatoru.

Novosadski informator Foto:Promo

U informatoru je detaljno opisano i „funkcionisanje mreže za kupovinu glasova u Novom Sadu“, a navedene su imenom i prezimenom osobe i njihove firme koje su navodno najviše doprinele kupovini.

„Naredni izbori za Skupštinu grada Novog Sada su najbolja i poslednja prilika da smenimo kriminalnu organizaciju, na čelu koje je Miloš Vučević, koja vlada na osnovu kupljenih glasova i pokradenih izbor“, jedan je od apela koji je upućen građanima u informatoru koji je deljen.

„Prema podacima iz SNS-a, najviše glasova je prljavim novcem kupio Goran Kovačević, zvani Goranac, iz Vrbasa. Čak 11.000 glasova kupio je ovaj prebogati SNS-ovac za novac koji je opran preko njegovih firmi. Firma Suuniko Solutions iz Veternika koju je osnovao Goranac dobila je poslove od grada, Pokrajine i Republike u vrednosti od 120 miliona evra, a procenjena vrednost njegove čiste zarade od tih poslova je oko 30 miliona evra. Mediji pišu da je Kovačević plaćao 50 evra po glasu, što znači da je izdvojio najmanje milion evra za kupovinu glasova“, piše u informatoru.

Novosadski informator Foto:Promo

Drugi čovek zadužen za kupovinu glasova koji se spominje je Marko Bosanac zvani Boske, za koga je „kol centar SNS-a potvrdio da je kupio 7.500 glasova za listu Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

„Bosanac je mladi ‘biznismen’ koji je sa svojih jedva 30 godina i osnivačkim kapitalom od 10.000 dinara 2017. godine, napravio imperiju od firme Montop, koja dobija skoro sve poslove koje Goranac ne dobije u Novom Sadu, ali i značajne poslove koji se finansiraju iz državnog budžeta i fondova. Najveće prihode od 42 milijarde dinara Montop je dobio od EPS-a za usluge očitavanja brojila za električnu energiju“, navodi se u novosadskom informatoru.

Podsetimo, člana SSP-a Vrsajkova su dvojica muškaraca, nakon obaranja na zemlju, nastavila da šutiraju po glavi i telu i zadala mu vidljive telesne povrede, nakon čega je otišao u policiju radi davanja iskaza.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare