Foto: Beoinfo

Ako je verovati ugovoru koji je objavljen na društvenim mrežama, grad Beograd je u jeku epidemije korone, ali i nezapamćene zagađenosti vazduha, rešio da odvoji višemilionsku cifru za kupovinu dva prečišćivača vazduha za potrebe kancelarija u zgradi gradske kuće.

Informacije o ovoj kupovini na Tviteru je podelio jedan od korisnika ove mreže.

“U trenutku kada se Beograđani bukvalno guše i konstantno su među 10 – 20 najzagađenijih gradova na svetu, gradske vlasti su „prepoznale problem“ i odlučile da nabave prečišćivače vazduha.. Pajssad – „u mestu naručioca“ – čitaj: za svoje kancelarije…”, napisao je tviteraš. Postavljajući i fotografije ugovora, dodao je i da će za ovu kupovinu iz budžeta grada biti izdvojeno oko 6,3 miliona dinara.


“Vrednost nabavke: 6.3 mil dinara. Fun fact – vrednost nabavke za plan kvaliteta vazduha za narednih 10 GODINA nešto iznad 9 miliona. ZAKLJUČAK: Bitno je kakav vazduh dišemo… Bar neki od nas.. Ostali – neka se snađu…

Kako se vidi u priloženom ugovoru reč je, zapravo, o uređajima za dekontaminaciju vazduha, koji je morao da zadovolji određene karakteristike. Među njima su da osigura ”ultračist vazduh”, da je projektovan da radi u kritičnim zonama, kao i da vrši potpunu UV dezinfekciju i HEPA filtraciju vazduha za 10 minuta.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar