sednica skupštine Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Trećina novoizabranih poslanika koji su bili i u prošlom sazivu parlamenta nije prijavila novac koji je dobila za korišćenje svog automobila za dolaske na sednice ranijih godina, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

Kako se navodi u tekstu, najmanje 32 aktuelna poslanika nisu prijavila naknadu za gorivo tokom prethodnog mandata, a putovali su iz drugih gradova na sednice u Beograd.

„Taj prihod se ne može naći ni u jednom njihovom izveštaju dostupnom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije“, piše CINS u novom istraživačkom tekstu.

Taj portal podseća da ukoliko se prihodi poslanika smanje ili uvećaju za iznos prosečne godišnje neto plate, oni su dužni da podnesu vanredni izveštaj o prihodima u koje će uvrstiti prihod od goriva, a da poslanici taj prihod moraju prijaviti i ukoliko samo gorivo prevazilazi taj limit.

 

„Iako je 2016. Agencija zbog ovoga kaznila upozorenjem Zorana Babića, institucije (Državna revizorska institucija i Budžetska inspekcija) kojima je tražila dalje provere to do danas nisu uradile“, dodaje CINS.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar