Srpska lista Foto:N1

Očekuje se da će sledeća nedelja biti ključna za dvojicu kandidata Srpske liste, Ivana Todosijevića i Sašu Miloševića.

Na sednici CIK-a održanoj ove subote zatraženo je da se verifikuju Todosijević, koji je izabran za poslanika u Zvečanu, i Milošević, koji je izabran za predsednika opštine Novo Brdo.

Prema CIK-u, Ivan Todosijević ima pravosnažnu sudsku odluku, dok je Saša Milošević na drugim rukovodećim pozicijama, piše Koha a prenosi Kossev.

Pitanje je pokrenuo Sami Kurteši iz Samoopredeljenja.

„Mislim da CIK ima obavezu da ga de-sertifikuje, jer ima pravosnažnu sudsku odluku“, rekao je on.

Kurtešija su podržali i drugi članovi CIK-a.

„Oba slučaja mora da razmotri CIK i mora da se donese odluka… ćutanje nam kao sastavu ovde ne pripada, moramo razgovarati o svim činjenicama koje imamo“, rekao je Arijanit Elšani, član PDK u CIK-u.

„Na jednom od narednih sastanaka, kada budemo imali pred sobom potrebne informacije ali i procenu za registraciju političkih partija, za ova dva pitanja koja mogu imati isti zaključak, ali se on ipak razlikuju“, rekao je Fljorijan Duši, član LDK u CIK-u.

„Moramo da pokrenemo pitanje koje imamo pred sobom, ne smem da imam duple standarde“, rekao je Ibrahim Seljmonaj, član AAK-a u CIK-u.

Rešavanje postavljenih pitanja najavio je predsedavajući CIK-a Krešnik Radonići, koji je rekao da su ona najavljena još pre sastanka.

S druge strane, na ovom sastanku CIK je overio konačne rezultate 20 opština od ukupno 21 koje su održale drugi krug izbora.

Očekuje se da rezultati izbora u Dragašu/Dragaashi budu objavljeni po isteku zakonskih rokova za žalbe, nakon odluke IPŽP-a da se ponište glasovi dobijeni od dijaspore u ovoj opštini.

Bonus video: Zašto su Ivan Todosijević i ZSO ključni za BG 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar