Foto:PP Media

Predstavnici opština Višegrad, Rudo, Čajetina i Priboj potpisali su u Višegradu Memorandum o saradnji, čiji se najvažniji deo odnosi na povezivanje ovih opština u narednom periodu a jedan od prvih zajedničkih projekata biće povezivanje dece.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je, nakon potpisivanja memoranduma, rekao da je otvoreno mnogo tema i načina kako ove opštine mogu da sarađuju u narednom periodu.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, rekao je da je potpisivanje memoranduma izuzetno značajno jer omogućava saradnju na polju zaštite životne sredine, turizmu, ekonomiji, razmeni kulturnih i sportskih sadržaja, a sve to kroz institucije. Prema njegovim rečima, ovaj memorandum je doprinos nacionalnim projektima i značajan je za Srbiju i Republiku Srpsku, pre svega zbog izgradnje auto-puta čiji jedan krak ide od Požege do Višegrada.

Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, rekao je da je ovo podsticaj da se realizuju zajednički projekti i koriste sredstva iz prekogranične saradnje, ali i iz dela koji finansira Srbija. Istakao je sličnost problema i interesa, pre svega u oblasti turizma i saobraćaja. Osim auto-puta kao značajni projekti su aerodrom “Ponikve” i rekonstrukcija pruge Beograd-Bar.

Načelnik opštine Rudo Dragoljub Bogdanović izrazio je nadu da će ovaj memorandum biti u interesu svih građana, jer su ove četiri opštine naslonjene jedna na drugu i moraju sarađivati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar