Foto:Screenshot/RTS

Lista Srpkse napredne stranke Aleksandar Vučič - Za našu decu u opštini Žagubica, ubedljivo je pobedila sa preko 80 odsto osvojenih glasava birača, a rekord je postavljen u selu Breznica u kome je procenat osvojenih glasova za listu SNS 100 odsto.

Skoro kompletno biračko telo u selu Breznica čine penzioneri i apsolutno svi su glasili za listu Aleksandar Vučić – Za našu decu.

Ekipa Radio televizije Srbije posetila je ovo selo, a prilikom razgovara sa meštanima moglo se čuti da su svi glasali za Aleksandra Vučića, jer je, kako su naveli – „najbolji“.

„Svi smo glasili za njega i da dobijemo nešto“, rekla je jedna gospođa.

„Narod je prezadovoljan što su uradili malo puteve sad pred izbore i pomogli nam i oko struje i oko vode, i sve“, rekao je drugi gospodin.

Jedan meštanin ovog sela rekao je da kod njih nikada nije ni bilo opozicije, već da je Breznica uvek išla „u korak sa trendom“.

„Takoreći, ne postoji opozicija“.

Kako je navedeno u prilogu, na prethodnim izborima rekord su postigla sela Sige i Bliznak, sa 98 odsto podrške Srpskoj naprednoj stranci.

Zamenik predsednika opštine Zagubica, Predrag Ivković, rekao je da je opština devastirana, ali da su stalno na terenu i da pomažu ljudima koliko god su u mogućnosti.

„To se na kraju isplati i vidi se po rezultatima na izborima“, rekao je Ivković za RTS.

Inače, Breznica je malo selo u Humoljskim planinama, a mnogi Brezničani  su u inostarnstvu, dok oni koji su ostali očekuju da se njih glas uvaži, navodi se u prilogu emisije „Šta radite, bre“.

Pojedini meštani očekuju pomoć za poljoprivredu u vidu kredita, dok drugi smatraju „da ne može odmah sutra da bude bolje, ali se nadaju da će biti bolje za 10 godina, za njihovu decu“.

Breznička škola ostala je bez đaka između dva izborna ciklusa, ali Brezničani se nadaju da učionica neće ostai samo biračko mesto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare