Čedomir Jovanović Foto: M. M./ATAImages

Lider LDP-a Čedomir Jovanović danas je nakon komemoracije u Potočarima poručio kako "prihvatanje istine o Srebrenici nije ni izdaja Srbije, ni vređanje srpskih žrtava", te da je to "najmanje što može da učini".

Jovanović je u utorak prisustvovao ukopu posmrtnih ostataka 30 osoba, a nakon toga poručio putem društvenih mreža:

„8.372 bošnjačke žrtve u Srebrenici svojom strašnom sudbinom danas za mir svih ljudi čine više nego većina nas živih. Srebrenica je naša sramota i greh, veća nego ikad, zato što je, posle svih 28 godina, i dalje lažljivo gledamo samo jednim okom, jadno i bezuspešno pokušavajući da prevarimo Bošnjake, svoj narod i čitav svet oko nas“, napisao je političar na svom Tviter nalogu.

On je dodao kako oseća „duboku ljudsku potrebu da kaže kako se ne smemo sklanjati pred onima koji bi želeli opet da nas vrate mržnji i ratnom ludilu“, te kako to nije samo njegova obaveza kao političara nego kao čoveka i roditelja koju ističe svakog 11. jula, govoreći da je Srebrenica „simbol strašnog greha mog naroda i onih koji su ga tada vodili“, prenosi N1.

„Prihvatanje istine o Srebrenici nije ni izdaja Srbije, ni vređanje srpskih žrtava, već izraz najdublje ljubavi i poštovanja prema Bošnjacima i njihovim žrtvama ali i prema mojoj zemlji, mom narodu i njegovom stradanju, prema našoj deci koja odrastaju u ovom haosu od društva lišenog osnovnih vrednosti. To je najmanje što mogu da učinim, s obzirom na to da većina i dalje odbija da kaže istinu i svakog čovjeka i svakog boga zamoli za oprost, jer Srebrenica nije slučajna posledica nesrećnih ratnih događaja, već zločin genocida za koji je suđeno i presuđeno odgovornim pojedincima“, napisao je Jovanović.

On je dodao:

„Srbija zato nije smela, niti danas sme, da negira i relativizuje politiku koja se devedesetih godina dvadesetog veka širila iz Beograda u najmračnijoj i najsramnijoj deceniji u istoriji srpskog naroda.“

***
BONUS VIDEO – Željko Komšić prekinuo intervju sa novinarom Tanjuga posle rasprave o Srebrenici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar