Ramuš Haradinaj Foto:Nemanja Jovanović

Sastanak između premijera Kosova Albina Kurtija i lidera tri opozicione partije počeo je jutros nešto posle osam sati, ali nakon samo nekih pet minuta predsednik Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je napustio sastanak i u prvom trenutku niko nije objasnio zašto je to uradio.

Haradinaj je ubrzo rekao da je sastanak napustio jer Kurti nije objasnio zašto je prekinuo odnose sa SAD i zašto ne ispunjava njihove zahteve.

“Iako sam bio deo sastanka sa premijerom Kurtijem, bio sam primoran da ga napustim jer je Kurti držao predavanja i nije nam objasnio zašto je prekinuo odnose sa Amerikom i zašto se ne vraća da ispuni njihov zahtev. Za mene je neprihvatljivo da u tako osetljivim slučajevima prekidamo odnose sa glavnim bezbednosnim saveznikom”, rekao je Haradinaj.

PROČITAJTE JOŠ

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je sinoć lidere tri parlamentarne opozicione stranke, Demokratsku partiju Kosova (DPK), Demokratski savez Kosova (DSK) i Alijansu za budućnost Koosva ( ABK) na sastanak jutros, piše Jugpress.

Kurti je uputio poziv lideru DPK Memliju Krasnićiju, lideru DSK Lumiru Abdiđikuu i lideru AAK Ramušu Haradinaju za sastanak u utorak, u vezi najnovije otežane situacije na severu Kosova.

BONUS VIDEO: Atmosfera na mitingu Srba u Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Svi komentari (0)