Foto:Dragan Mujan/Nova.rs:printscreenRTS

Skupština Srbije imenovala je deset članova Nadzornog odbora za izbornu kampanju koji će, kako se navodi, pratiti predizborne aktivnosti i ukazivati na nepravilnosti u postupanju učesnika u izbornom postupku. Među tih deset članova, nalaze se i glumac iz redova SNS Svetislav Bule Goncić i voditeljka RTS i kuma bivše države sekretarke Biljane Popović Ivković, Ivona Pantelić.

Odluka o formiranju Nadzornog odbora za izbornu kampanju doneta je 14. februara, a aktivnosti stranaka, kandidata za narodne poslanike i javne medijske servise pratiće, između ostalih, i v.d. upravnika Narodnog pozorišta Svetislav Bule Goncić.

Pročitajte još...

Godinama unazad poznati glumac podržava Srpsku naprednu stranku, a u na prethodnim izborima bio je na listi naprednjaka za odbornika u beogradskoj Skupštini. Za Vučića je govorio da je “nastavljač promena 5. oktobra”.

„Mislim da cilj mojih aktivnosti nije dobijanje bilo kakve funkcije. Na kraju krajeva, cilj svih nas na ovoj listi je da se unapredi život u Beogradu, a ne lična pozicija“, govorio je Goncić nakon što je obelodanjeno da će biti na listi naprednjaka u Beogradu.

Uz Goncića, aktivnosti medija pratiće i voditeljka RTS Ivona Pantelić, kuma bivše državne sekretarke MUP Biljane Popović Ivković, kao i profesorka nemačkog jezika Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministarke turizma.

Foto: Printscreen

Imenovani su i ekonomista iz SPS-a Marjan Jovanović, pravnici Boris Bajić, Ridvan Redžepi i Samra Fetahović, te redovni profesor univerzitat Branko M. Rakić, savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, kao i i prvak Opere Aleksandar Stamatović.

Kako se navodi, pet kandidata je predložio parlament, odnosno poslaničke grupe, a pet Vlada Srbije.

BONUS VIDEO: Ko su poznati koji su podržali SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare