Dejan Bulatović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Ono što su generacije u Srbiji čuvale kao najvredniji biser, režim Aleksandra Vučića uspeo je da unakazi za samo jednu deceniju, a Vrnjačka Banja je, na žalost, jedan od najevidentnijih primera tog uništenja", rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde i predsednik Resornog odbora za poljoprivredu SSP-a Dejan Bulatović prilikom današnjeg obilaska Raškog okruga.

„Ono što je Vrnjačka Banja bila nekada ne može da se poredi sa onim što su od nje napravili danas. Umesto šuma pojavile su se betonske višespratnice. Izvori Slatina i Jezero su presušili. Stočarstvo je uništeno, zatvorene su brojne farme krava. Voćarstvo je bez podrške opštine. Tako više neće moći. Poljoprivredu moramo obnoviti i sa tim ćemo započeti odmah nakon 03. aprila“, naglasio je Bulatović, prenosi N1.

On je kazao da će prve mere za obnovu poljoprivrede posle promene vlasti biti vraćanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, gorivo bez akciza za poljoprivrednike, garantovane otkupne cene poljoprivrednicima koji potpušu ugovor sa državom i hitna zabrana prodaje plodne zemlje stranim investitorima.

Bonus video – Aktivisti stopirali busotinu usred parka kod izvora Jezero u Vrnjackoj Banji

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar