Dejan Bulatović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da će poljoprivrednici nastaviti svoju borbu i da hrana "nije hir, već osnovna životna potreba".

Kako je saopštila SSP, Bulatović je u opštini Rača rekao da vlast još jednom nije razumela vapaj poljoprivrednika koji pokušavaju da se izbore kako bi poljoprivreda u Srbiji opstala.

„Hrana nije hir, već osnovna životna potreba i što pre to vlast bude shvatila i počela da se ponaša u skladu sa tim, pre će ovi ljudi koji proizvode hranu moći svoje traktore da vrate na njive, gde im je i mesto“, rekao je on u opštini Rača, gde je pružio podršku nezadovoljnim poljoprivrednicima koji su organizovali protest i blokadu ispred opštinske zgrade u Kragujevačkoj Rači.

On je ponovio da prvi set mera koje je potrebno hitno doneti kako bi problemi poljoprivrednika počeli da se rešavaju jeste ukidanje akciza na gorivo za poljoprivrednike, podizanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru i garantovanje otkupnih cena proizvodjačima koji potpišu ugovor sa državom.

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici stigli u Vladu Srbije 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar