Dejan Bulatović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon što je ministar privrede Rade Basta tražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu, oglasio se i predsednik Saveza socijaldemokrata i narodni poslanik Dejan Bulatović koji je podržao predlog ministra Baste.

„Put Srbije ka Evropskoj Uniji, pogotovo ako uzmemo u obzir izazove i probleme sa kojima se naša zemlja suočava, mora ostati apsolutni prioritet Vlade Republike Srbije. Evropski pravac ne sme imati alternativu, pogotovo ne u jeku ekonomskih, političkih, pa i ratnih izazova sa kojima se svet suočava, a Srbija oseća posledice. Zbog toga, kao predsednik Saveza socijaldemokrata otvoreno podržavam predlog ministra privrede Radeta Baste, da se Vlada Srbije hitno izjasni o pitanju uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji zbog ratne agresije koju sprovodi nad Ukrajinom, sad već više od godinu dana“, rekao je Bulatović.

On je rekao da smatra izuzetno važnim što inicijativa o uvođenju sankcija Rusiji dolazi od strane ministra Baste, jer je to jasan pokazatelj i signal da rukovodstvo Srbije prepoznaje važnost potvrđivanja jasnog kursa Srbije ka Evropi.

„Težnja da se i formalno pridružimo porodici evropskih naroda mora biti nedvosmislena, jer je to jedini način da se nastavi ekonomski razvoj naše zemlje, kao i da se poboljšaju uslovi života i rada naših građana“, konstatovao je Bulatović i dodao:

„Zbog svega navedenog, stava sam da Vlada Republike Srbije treba što pre da stavi na dnevni red razmatranje pomenute inicijative o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji, jer će na taj način jasno potvrditi da su evrointegracije i dalje osnovni postulat državne politike. Oporavak i razvoj naše zemlje potpuno zavisi od definisanja stava Srbije prema evropskoj budućnosti, koju smatram jedinom ispravnom, pogotovo vodeći računa o mladim generacijama koje dolaze i tome kakvu ćemo Srbiju njima ostaviti“, zaključio je Bulatović.

Podsetimo, Bastin predlog podržao i ministar bez portfelja i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.

***

BONUS VIDEO: Bil Brauder o Srbiji koja je odbila da uvede sankcije Rusiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar