Foto: Arhiva/Srdjan Stevanović/ Starsportphoto/Privatna arhiva

Za razliku od pojedinih visokih funkcionera SNS-a koji tvrde da su u zaveru protiv predsednika Srbije umešani pojedini ministri te stranke pa i priznanja samog predsednika Aleksandra Vučića da godinu dana zna i ćuti o kriminalnim radnjama svojih saradnika, premijerka Ana Brnabić na pitanje Nova.rs kaže da o tome ništa ne zna. Dodaje da će smena uslediti ako se dokaže da su krivi.

Na pitanje portala Nova.rs zna li ko su ministri iz Vlade Srbije koji su umešani u zaveru protiv predsednika države Aleksandra Vučića, premijerka je odgovorila:

„Zaista ne znam. Pustite istražne organe da rade svoj posao“.

Iako funkcioneri Srpske napredne stranke sad već otvoreno pričaju o vezama njihovih stranačkih kolega i pojedinih ministara sa članovima grupe Veljka Belivuka i aferom prisluškivanje, do danas u Vladi Srbije niko nije smenjen.

Ukoliko postoje čvrsti dokazi za povezanost pojedinaca iz vlasti sa kriminalom, onda se kao logično nameće pitanje zašto do danas niko nije smenjen.

„Čim se bude pokazalo da je to istina i dokazalo biće smenjeni, i ne samo to već i sve drugo“, odgovorila je premijerka na pitanje Nova.rs.

Podsetimo da je predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu koji je dao za TV Pink iz Abu Dabija, izjavio da su njegovi saradnici učestvovali u kriminalnim radnjama. On je naveo da je u jednom trenutku sam bežao od toga da čuje istinu da njegovi saradnici “mogu da budu odgovorni za takve gadosti”.

O imenima ni on nije govorio.

Ukoliko su optužbe tačne, nema prepreka za smenu

Sagovornici Nova. rs su prepreka za njihova razrešenja nema, budući da su svi politički birani.

Profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić navodi za Nova.rs da uprkos takvim optužbama niko iz redova SNS nije izbačen, da protiv njih nije podneta krivična prijava, niti je neko od njih smenjen.

“Moja teza je da se ovde ne radi o tome da je predsednik prisluškivan, već da je bio slušan zbog ljudi koji su bili na merama. Takođe, sve ovo im dobro dođe da naprave partijski obračun ili čistku, u kojoj nema samo partijskih, već i kriminalnih elemenata”, kaže ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare