Foto: Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa građanima koji su nedavno izrazili nezadovoljstvo zbog postupka eksproprijacije za izgradnju autoputeva Miloš Veliki i Moravski koridor, kao i aerodroma Morava u Kraljevu, i istakla da Vlada namerava da adekvatno obešteti sve čija je imovina bila predmet eksproprijacije.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Puteva Srbije, Koridora Srbije, Aerodroma Srbije, Poreske uprave, kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Brnabić je istakla da prilikom otvaranja deonice autoputa Miloš Veliki do sela Pakovraće nije bila upoznata sa detaljima problema građana sa kojima se, između ostalih, danas sastala.

Obe strane su se saglasile da je najvažnije da su uspostavili dijalog i da je ovo najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Premijerka je saslušala sve razloge zbog kojih su građani zatražili sastanak i istakla da je održavanje sastanka pravi način da se ona direktno upozna sa svim okolnostima u vezi sa eksproprijacijom zemljišta i imovine meštana, dodaje se u saopštenju.

Nijedan vlasnik imovine neće biti oštećen

Vlada ima nedvosmislenu nameru da svi građani čija je imovina predmet eksproprijacije budu adekvatno obeštećeni i da nijedan vlasnik imovine ili zemljišta ne bude oštećen, ističe se u saopštenju.

Vlada stoji čvrsto pri stavu da će u potpunosti poštovati odluke suda koje se odnose na visinu naknade za zemljišta ili objekte koji su predmet eksproprijacije.

Sa ovim stavom su saglasni i građani koji su prisustvovali sastanku, dodaje se u saopštenju.

Vlada, kao ni grad Čačak, ni bilo koja opština, ni na koji način ne može uticati na odluke suda i tok samih predmeta.

Dogovoreno je da se sastanak u istom formatu ponovi u roku od mesec dana, kako bi se video eventualni napredak u rešavanju svih pitanja, uz akcenat na poboljšanju komunikacije određenih institucija sa građanima, što se takođe odnosi i na proceduru pripreme i usvajanja prostornog plana za Aerodrom „Morava“.

„Vlada Srbije još jednom uverava sve građane da će sva njihova imovina, koja potencijalno može biti predmet eksproprijacije, biti otkupljena po ceni koja je determinisana u skladu sa postojećim propisima, ili po ceni koju je odredio nadležni sud“, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Puštena u saobraćaj deonica puta Preljina-Pakovraće, tužbe meštana u zaustavnoj traci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar