Foto: Nova.rs

Žitelji mesta Pakovraće, mesta nadomak Čačka, čija domaćinstva se nalaze u blizini deonice autoputa Preljina-Požega blokirali su put jer su im saobračajnice kojima prilaze kućama potpuno uništeni od "najezde" teških kamiona. Oni navode da su teškoće počele gradnjom auto-puta, da gaze po blatu, nemaju nikakve uslove za normalan život, a, prema njihovim rečima, jedino rešenje problema je da ih država isplati i da se isele.

Oni ističu da jedva uspevaju da priđu svojim kućama.

„Svakodnevno imamo probleme. Bar 100 puta se desilo da nemamo vode, da se zapuši kanalizacija, da nestane struje zbog ovih radova. Juče sam uništio automobil, branik, spojler. Sada nam postaje nemoguće i da priđemo svojim kućama. Dobili smo nalog za eksproprijaciju, niko nije protiv toga, interes je države, međutim, niko da nas isplati, iseli, da se ne mučimo i ne gledamo ovu muku. Deo porodice sam iselio u Arilje jer ovde ne može da se živi“ rekao je za TV Lav meštanin Milojko Ćosić.

Foto: Nova.rs

On je dodao da im je država za otkup zemlje nudila 5.200 dinara po aru, a realna je, po njegovim rečima, 1.200 evra, budući da se radovi sprovode pored magistralne saobraćajnice.

Kako je rekao Dragoslav Ćosić, njihove muke su počele pre dve godine. Putevi su im uništeni, pa praktično ne mogu da dođu do svojih domova.

Foto: Nova.rs

„Zbog auto-puta su mi uzeli sve objekte, a kuću ostavili. Kakav ja sad ekonomski interes imam da ostanem ovde.  Dobili smo ponudu i ušli na zemljište, iako mi nismo pristali na to. Najbolje rešenje bi bilo da nas isplate i da se preselimo na drugo mesto, da živimo kao sav normalan svet“ naglasio je on.

Inače, podizvođač radova kineske kompanije „Si-si-si“ je preduzeće „Cemprom“ iz koga navode da zbog blokade ove saobraćajnice trpe velike finansijske gubitke. Prema njihovim rečima, žitelji Pakovraća nisu najavili da će se protiviti izvođenju radova. Imaju, zbog svega toga, dobru volju da ovaj problem reše kako bi svi bili zadovoljni. Direktor proizvodnje preduzeća „Cemprom“, Dejan Isailović je izrazio uverenje da će se novonastala situacija brzo rešiti.

„Naša firma ima ogromne gubitke zbog blokade puta, jer nam propada materijal, zbog nemogućnosti korišćenja ove saobraćajnice“ naveo je on.

Takođe, kako dodaju iz „Cemproma“, održali su sastanak sa predstavnicima izvođača koji su dali čvrsto obećanje da če sanirati put kada vremenski uslovi to dozvole.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare