Ana Brnabić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić u večerašnjoj reakciji na desničarki protest kod Predsedništva Srbije navela je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "štiti demonstrante zbog Srbije" i da bi ih u suprotnom dočekalo "desetinje hiljada članova Srpske napredne stranke".

„Gazite srpsku zastavu, pozivate se na drugu državu, pretite ubistvom predsednika Srbije. Znajte da i vas štiti Aleksandar Vučić, zarad stabilnosti. Da nije tako, dočekalo bi vas večeras desetine hiljada članova SNS-a“, napisala je Ana Brnabić i dodala:

„Ovako, vi njemu pretite, on zbog Srbije vas štiti. ‘Junaci’ nesrećni.“

Na ovu izjavu premijerke Brnabić ragovali su pojedini korisnici Tvitera koji su ocenili da je Srbija „jedina država na svetu u kojoj premijerka preti građanima sopstvene države sukobima između pristalica vlasti i svih ostalih“.

Podsetimo, protest desničarskih organizacija, među kojima je ultradesničarska grupa Narodna patrola, a koje se protive evropskom predlogu za Kosovo, počeo je večeras u 18 časova.

Okupljeni su tražili da se odbije evropski predlog za Kosovo i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče iz pregovora o Kosovu.

Na skupu su okupljeni nosili srpske i ruske zastave, a na protestu je bio razvučen i transparent „podrške Rusiji i ruskoj braći“ kod zgrade Narodne skupštine u Ulici kralja Milana.

Zbog protesta je u blokadi bio saobraćaj u Ulici kralja Milana u Beogradu.

Na kraju protesta okupljeni su otišli do Predsedništva gde su desničari probili zaštitnu ogradu i došli do samih vrata zgrada, ali ih je policija ubrzo pomerila i udaljila od ulaznih vrata.

Okupljeni su tada zgradu Predsedništva gađali jajima, a policiji su upućivali pogrdne poruke.

***

BONUS VIDEO – Trenutak kada desničari probijaju zaštitnu ogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare