Ana Brnabić Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Singapur podržati članstvo Srbije u Asocijaciji zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), političkoj, ekonomskoj i kulturnoj organizaciji u kojoj je deset država.

„Da zemlja koja nije deo jugoistočne Azije potpiše sporazum o saradnji i prijateljstvu sa ASEAN-om, za to je potrebna podrška svih članica ASEAN-a, ali Singapur je jedna od najvažnijih. Imaćemo njihovu punu podršku“, rekla je Brnabić za RTS.

Premijerka Srbije, koja je u Singapuru u dvodnevnoj poseti povodom Blulmberg foruma o novoj ekonomiji, ta uverenja je dobila na sastanku sa predsednikom te zemlje Halimom Jakob i vršiocem dužnosti predsednika vlade i ministrom za nacionalnu bezbednost Teo Či Henom.

Brnabić je dodala da će kada se vrati u Beograd, zajedno sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem ponovo pokrenuti tu proceduru i istakla da je to „strateški i suštinski veoma važno za Srbiju“.

„Pravimo Bio4 kampus kao u Singapuru, već ima zainteresovanih“
Premijerka Brnabić kaže da već ima zainteresovanih kompanija koje žele da se lociraju u okviru Bio 4 kampusa.

„Potpisali smo sporazum o saradnji sa nekim od najvećih farmaceutskih kompanija i ima sve više kompaija koje su zainteresoane i koje prepoznaju da Srbija ima potencijal, a ima i želju i podršku državnog vrha da ide u tom smeru tako da oni automatski žele da se priključe na taj voz“, kaže Brnabićeva.

A Srbija, potvrđeno je i danas na političkim sastancima u Singapuru, namerava da postane partner azijskih zemalja.

„Ono što je najvažnije sa ovog sastanka je da ćemo imati podršku Singapura da se priključimo ASEAN-u, da kao zemlja koja nijeo deo jugoistočne Azije potpiše sporazum o saradnji i prijateljstvu sa ASEAN-om. Naravnoo za to je potrebna podrška svih članica ali Singapur je jedna od najvažnijih tako da ćemo imati njihovu punu podršku“, rekla je premijerka Srbije.

***

BONUS VIDEO: Poslanica optužila Anu Brnabić za veleizdaju a novu ministarku Negre da je lobista i specijalista Rio Tinta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar