Milan Majstorović, domar u OŠ Jajinci, prokomentarisao je izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je nedavno kazala da potroši 40.000 dinara za nekoliko dana. On ističe da je bilo teško slušati šeficu srpske Vlade dok to govori i podvlači da on i njegove kolege moraju da preguraju ceo mesec sa 35.000 dinara.

„Teško je to slušati. Sve kolege pričaju, bilo je to spomenuto na protestu. Njoj je dovoljno za par dana, tih 40.000, a mi moramo da se borimo da skrpimo kraj s krajem 30 dana… To nije tih 40.000, mi imamo maksimum 35.000 dinara. Tako da, to je maltene podsmevanje nama najsiromašnijim“, rekao je Majstorović.

Pročitajte još...

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić, gostovala je početkom oktobra „ na Bilc TV gde je govorila o aktuelnim političkim temama, ekonomskoj situaciji, i energetskoj krizi.

Kada je upitana da prokomentariše to što je minimalac povećan na 40.000 i da li se slažem s tim da taj novac nije dovoljan za život, rekla je:

„Složićemo se, bez ikakve sumnje! Ali ćemo se takođe složiti i da je pre samo 11 godina bio 150 evra, a danas se približava 350 evra“.

Voditeljka ju je zatim pitala koliko njoj može da potraje 40.000 dinara na šta je ona odgovorila „Nekoliko dana, pretpostavljam“, a zatim je dodala „Mi smo došli na nezaposlenost od 8,9 odsto i ono što je tu važno, evo, minimalna zarada. To su neke teme koje su mi važne, za koje smo se mi toliko borili, i to je nekako svrha našeg bavljenja politikom. Ovo je rast minimalne zarade u dinarima od 2012. do 2022. godine. Istovremeno imamo kontinuiran pad stope nezaposlenosti, došli smo na 8,9 odsto. Prosečna neto zarada u Srbiji takođe kontinuirano raste. Mi često pričamo o minimalcu, dok ne pričamo o prosečnoj neto zaradi“, rekla je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare