Nama je u ovom trenutku potrebna unutrašnja stabilnost i solidarnost, da svi stojimo jedan uz drugog, dakle sve razlike po strani, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić povodom anateme koju je njoj i organizatorima Evroprajda uputio episkop Nikanor, i istakla da je pogođena tom izjavom, ali da ni reč protiv crkve neće reći.

Kada vam neko pomene dete, to je za svakoga kao užaren štap u oko, ili kada neko za moje roditelje, babe i dede kaže da su koljači srpskog naroda, i to me je užasno ljudski pogodilo, ali i to je nebitno u ovom trenutku, rekla je Ana Brnabić za TV Pink.

Pročitajte još...

„Mi sada moramo da se borimo za Srbiju, ne treba nam da se svađamo. U ovom trenutku (moramo) da damo svu podršku predsedniku Srbije da se izbori (u Briselu) i obezbedi da imamo mir“, poručila je Brnabić i dodala da ljudi ne razumeju u koliko su tešku situaciju Srbiju doveli kosovski premijer Aljbin Kurti i neodgovornost Evropske unije.

„Sve ostalo nije važno“, ocenila je Brnabić i naglasila da „moramo da budemo iznad toga“ i da nađemo način da prođemo kroz iglene uši kako bi obezbedili mir i stabilnost.

„Što se mene tiče, Srpska pravoslavna crkva (SPC) je jedan od osnovnih stubova društva i ovog naroda. Nikada ni jednu reč protiv SPC neću reći, a sada posebno“, rekla je premijerka i ocenila da je „najvažnije da se ne delimo“, što će, prema njenim rečima, pokušavati iz inostranstva i to „bacajući koske“ da se delimo.

Podsetimo, u skandaloznoj javnoj besedi, episkop banatski Nikanor praktično je prokleo premijerku Anu Brnabić, ali i sve one koji će učestvovati na EuroPrajdu u septembru u Beogradu.

Nikanor je Brnabić nazvao „ćerkom i unukom srpskih koljača“, a pozvao je i sveštenstvo i narod da se pobune protiv gej parade, tvrdeći da bi on lično upotrebio i oružje.

„Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću ni ime da joj spomenem? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti? Ona je niti naše vere, niti našeg porekla, već neprijatelj i ona danas da nam propoveda da ne postoje otac i majka. Ustaćemo svi protiv toga. Ja ću prvi. I kunem! Prokleću svakoga ko ovo propoveda. I oružje bih upotrebio da ga imam“, rekao je ovaj episkop.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (7)