Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućom Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju i ministarkom spoljnih poslova Švedske An Linde i obavestila je da se završetak procesa ustavnih promena može očekivati do kraja godine.

Na sastanku, kojem su prisustvale i ministarka pravde Maja Popović i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, An Linde je istakla da je Srbija postigla napredak u reformama, ali da je i dalje neophodno raditi na njihovoj implementaciji.

Na tom putu, Srbija ima apsolutnu podršku organizacije kojom predsedavam, naglasila je Linde.

Brnabić je prenela podršku prioritetima švedskog predsedavanja OEBS, a kada je reč o reformskim procesima, prenela je ličnu posvećenost radu na polju slobode medija i bezbednosti novinara i naglasila da je građenje međusobnog poverenja cilj koji je moguće dostići.

Pročitajte još...

Govoreći o ustavnim promenama, premijerka je sagovornici prenela da su Ustavni amandmani u skupštinskoj proceduri, a da se završetak čitavog procesa, koji je podrazumevao i široku javnu raspravu, uz prethodno uvažene primedbe Venecijanske komisije, očekuje do kraja godine.

Kada je reč o evropskim integracijama, Brnabić je zamolila za podršku Švedske za otvaranje klastera u pregovaračkom procesu.

To bi bio dobar signal za građane Srbije, kada je reč o pristupanju Evropskoj uniji, istakla je premijerka.

Linde je ukazala da je Srbija dobro odreagovala na izazove tokom pandemije korona virusa i pohvalila donaciju vakcina zemljama u regionu.

Ona je dodala da je Švedska investitor koji u Srbiji sve više ulaže, da su bilateralni odnosi dobri i da podržava dijalog Beograda sa Prištinom uz posredstvo EU. navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar